De Knikker KUIL-CUP 2022

Na twee gekke waterpoloseizoenen, kijken we reikhalzend uit naar leuke teamactiviteiten en dus óók voor een legendarische KUIL-CUP editie, sinds dit jaar onder de naam: De Knikker KUIL-CUP! Elke échte waterpoloër/waterpoloster weet dat de De Knikker KUIL-CUP dé plek is om samen met jouw team het waterpoloseizoen af te sluiten zoals alleen jullie dat kunnen.

Informatie

Hieronder kunt u alle informatie over de legendarische De Knikker KUIL-CUP vinden. Inschrijven kan door op onderstaande button te klikken.

Over de De Knikker KUIL-CUP

Een legendarisch jaar staat weer voor de deur! Elke échte waterpoloër/waterpoloster weet dat de De Knikker KUIL-CUP dé plek is om samen met jouw team het waterpoloseizoen af te sluiten zoals alleen jullie dat kunnen. Het doel van de De Knikker KUIL-CUP is zoals ieder jaar PLEZIER. Want zeg nou zelf, meedoen is (zeker bij de De Knikker KUIL-CUP) belangrijker dan winnen.

In 2022 maken we ons op voor de vierde editie, een speciale editie, want we hebben een gloednieuw binnen & buitenzwembad! Door jullie positieve reacties de afgelopen  drie edities, de waterpolo-break, zijn we toe aan perspectief. Daarom hebben we besloten er een nog groter feest van te maken!

Door de grote hoeveelheid extra badwater en extra zwembaden kunnen we dit jaar ook meer teams kwijt én organiseren we een toernooi vol plezier voor 108 teams! De De Knikker KUIL-CUP 2022 gaat zich focussen op de doelgroep E t/m B-Jeugd. Maar er is meer, net als voorgaande edities zorgen we voor een compleet programma met leuke side-events.

Kortom: Zet hem in je agenda, de vierde editie van de De Knikker KUIL-CUP op zaterdag 2 juli 2022, Zwembad de Kuil.

Zorg dat je klaar bent voor het meest plezierige einde van jouw seizoen. In 2022 gaan wij samen met jou, alle teams en heel waterpoloënd Nederland er weer een geweldig en gezellig feest van maken!!

Ingeschreven teams De Knikker KUIL-CUP 2022

Hieronder is het overzicht terug te vinden van ingeschreven teams per 01 juli 2022. Indien het getal oranje is geeft dit aan dat er één of meerdere teams in deze categorie zijn teruggetrokken.

Mocht er informatie niet kloppen of ontbreken, neem dan contact op met toernooi@bzpc-bodegraven.nl

Wedstrijdschema De Knikker KUIL-CUP 2022

Alle programma’s, uitslagen en standen zijn gedurende het toernooi direct terug te vinden in de Waterpolo Sportlink App van de KNZB. Zoek op club: BZ&PC Bodegraven, klik in het menu op ‘toernooien’ en zoek de juiste categorie op. We organiseren in 11 verschillende categorieën (bijv. B-Meisjes, B-Jongens Rookies, etc) tijdens De Knikker KUIL-CUP wedstrijden. Indien u geen Sportlink heeft, kunt u hier de totale wedstrijdplanning voor De Knikker KUIL-CUP 2022 inzien.. Wijzigingen voorbehouden, het schema op de Sportlink app is en blijft altijd leidend. Mocht er informatie niet kloppen of ontbreken, neem dan contact op met toernooi@bzpc-bodegraven.nl

Voor omwonenden van Zwembad de Kuil

Wij trachten de overlast voor jullie als omwonenden op alle mogelijke manieren zo veel mogelijk te beperken. Op korte termijn delen we hieronder alle relevante informatie voor buurtbewoners van Zwembad de Kuil.

De Knikker KUIL-CUP contact

De organisatie is te bereiken via de mail: toernooi@bzpc-bodegraven.nl

Bodegraafse Zwem- en Polo Club
Locatie: Zwembad de Kuil
Sportlaan 1A,
2411 XC Bodegraven

Veelgestelde vragen

1. Voor het evenement

Een deelnemer uit het team kan niet meer mee doen wat nu?
Indien het de deelname aan het toernooi niet belemmerd, geen probleem! Indien uw team niet meer mee kan doen, dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de organisatie via het contactformulier.

Hoe bepaal ik mijn inschrijfniveau voor een team?
De De Knikker KUIL-CUP draait om plezier en niet om de prestatie. Om het spelniveau te verhogen delen we gelijkwaardige teams bij elkaar in. Welke klasse heeft uw team?
1e jaars, tweede klasse competitie = Laag*
2e jaars, tweede klasse competitie = Laag*
1e jaars, eerste klasse competitie = Hoog*
2e jaars, eerste klasse competitie = Hoog*
*De organisatie behoudt ten alle tijden het recht te schuiven in niveau. Bij twijfel kunnen wij u (ook na inschrijving) helpen. De organisatie bekijkt eveneens de standen en uitslagen van het afgelopen jaren om zo gelijkwaarde competities te krijgen.

Hoe en waar kunnen wij ons inschrijven?
Inschrijven kan via de site van BZ&PC, in het De Knikker  KUIL-CUP menu bovenaan uw pagina klikt u op ”inschrijfformulier

Hoe groot (of klein) mag het team zijn?
De minimale aantallen zijn voor de EG 5 deelnemers, de DG/CJ/BJ/BM 7 deelnemers. Er is geen maximum verbonden aan het aantal deelnemers per team. De E-Jeugd speelt 5 tegen 5, de overige categorieën 7 tegen 7.

Hoe moeten wij betalen?
Na inschrijving ontvangt u binnen afzienbare termijn een factuur vanuit BZ&PC. Deze factuur dient te zijn betaald vóór 1 juli 2022.

Hoeveel teams doen er mee?
In totaal kunnen er in de 2022 editie maar liefst 108 teams deelnemen. Verspreid over:

 • 16x EG
 • 16x EG Top
 • 12x DG
 • 12x DG Top
 • 9x CJ
 • 9x CM
 • 9x BJ
 • 9x BM

Hoeveel speelvelden zijn er en waar speel ik?
Tijdens de De Knikker KUIL-CUP 2022 wordt er gebruik gemaakt van 5 speelvelden (waarvan 3 binnen). Een week voor aanvang ontvangt u de schema’s en overzichten (wijzigingen voorbehouden).

Ik weet het definitieve aantal deelnemers nog niet zeker, is dit erg?
Uiteraard niet, het aantal deelnemers dat u heeft opgegeven in het inschrijfformulier dient als indicatie voor de organisatie.

Ik zit niet (meer) op waterpolo, mag ik toch deelnemen?
Helaas is dit niet mogelijk, alle deelnemers dienen speelgerechtigd te zijn voor de KNZB.

Moeten de begeleiders op waterpolo zitten?
Dit is niet verplicht. Ook ouders mogen teambegeleider zijn.

Noodnummer
Mocht u uw begeleider in noodgevallen niet kunnen bereiken, dan kunt u contact opnemen met BZ&PC via 06-55878148. Dit nummer mag/kan alleen in noodgevallen worden gebruikt.

Wanneer ben ik ingeschreven?
Na het invullen van het inschrijfformulier ontvangt direct u per mail een overzicht van de door u ingevulde gegevens. LET OP: Dit is nog NIET de bevestiging. Iemand van de organisatie zal contact met u opnemen om de inschrijving te bevestigen en u de factuur te sturen. Nadat u heeft betaald is uw aanmelding definitief. 

Wat bedragen de inschrijfkosten?
EG-teams betalen €40,- per team (onbeperkt aantal spelers)
Teams vanaf de DG betalen €50,- per team (onbeperkt aantal spelers)

Wat krijgt mijn team terug voor het inschrijfgeld?
Naast dat de De Knikker KUIL-CUP al een op zichzelf staande beleving is, ontvangt u meer dan alleen de beleving:

 • Deelname aan competitie
 • Minimaal 5 wedstrijden (indien genoeg teams)
 • Deelname aan rand-activiteiten
 • Toegang tot de FunZone
 • Toegang tot de Glijbaan
 • Incentive(s)
 • HEEL VEEL PLEZIER

Wedstrijden en speeltijden tijdens de De Knikker KUIL-CUP 2022?
De speeltijd (doorlopende tijd) bedraagt 10 minuten (inclusief wisseltijd). Het begin en het einde van de wedstrijden worden aangegeven door de speaker. De organisatie streeft naar een minimum van 5 wedstrijden per team.

Wij hebben geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Indien u binnen 7 dagen geen bevestigingsmail ontvangen heeft, neem dan contact op met de organisatie.

Zijn gemengde teams toegestaan?
Tot en met de D-pupillen is het toegestaan om met een gemengd team de spelen. In de categorieën CJ/CM/BJ/BM speelt men, net zoals in de competitie, in gescheiden teams.

2. Bij aankomst
Hoe laat worden wij verwacht?
Voorafgaand aan het evenement ontvangt u een teamboek. Hierin staat de tijd vermeld die u aanwezig dient te zijn. Na verspreiding van de teamboeken, kunt u deze informatie hier ook in terugvinden.
Kunnen wij omkleden in het zwembad?
Wij vragen de deelnemers omgekleed te arriveren. Onze kleedkamers zijn niet berekend op dusdanig veel teams. Douchen na afloop is wel mogelijk evenals het omkleden, de uitloop is namelijk verspreid.
Mag ik alcohol mee naar binnen nemen?
Zelf meegebrachte alcoholische dranken zijn ten strengste verboden. BZ&PC hanteert hierop haar eigen alcohol beleid.
Alcohol en sport gaan niet samen. Echter snappen we dat u als (18+) bezoeker op een zonnige dag wilt genieten van uw zoon/dochter/familielid met een alcoholische versnapering in de hand. Dit is echter pas mogelijk na 14:00 uur en de versnaperingen zijn alleen verkrijgbaar in het clubhuis van BZ&PC. Let op: er kan naar uw identiteitsbewijs gevraagd worden (=wettelijk verplicht).
Moeten wij met ons team tegelijk naar binnen?
U moet natuurlijk niets, maar voor het overzicht is het voor u en uw team makkelijker om gezamenlijk het terrein te betreden. De coach/teamverantwoordelijke dient zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat om het team aan te melden.
Waar kan ik parkeren?
Rondom Zwembad de Kuil is er veel parkeergelegenheid, zowel op het parkeerterrein van het zwembad (aangegeven op de borden met P1) als op de omliggende parkeerterreinen (aangegeven met P2). In de woonwijk om het zwembad kan gratis/vrij geparkeerd worden. In het centrum dient de blauwe schijf gebruikt te worden.
Wat is het navigatie adres?
Het adres van Zwembad de Kuil is Sportlaan 1A, 2411 XC, Bodegraven. Let op: Sportlaan 1 (zonder letter) bevindt zich aan het begin van de straat. Mocht u denken niet goed te zitten, rij de straat uit. Na 300 meter ziet u aan uw linkerhand sportcentrum De Kuil verschijnen.
3. Tijdens het evenement
Alcohol tijdens de KUIL-CUP
Alcohol en sport gaan niet samen. Echter snappen we dat u als (18+) bezoeker op een zonnige dag kan genieten van uw zoon/dochter/familielid met een alcoholische versnapering in de hand. Dit is echter pas mogelijk na 14:00 uur en alleen verkrijgbaar in het clubhuis van BZ&PC. Let op: er kan naar uw identiteitsbewijs gevraagd worden (=wettelijk verplicht).
Gevonden voorwerpen
Het kan zijn dat u in alle drukte of overwinningseuforie iets bent vergeten. BZ&PC zal alles verzamelen en in de tussenlast naast het clubhuis 4 weken bewaren. Twijfelt u? Neem dan contact op met toernooi@bzpc-bodegraven.nl.
Hoeveel speelvelden zijn er en waar speel ik?
Tijdens de De Knikker KUIL-CUP wordt er gebruik gemaakt van 5 speelvelden, de schema’s zijn terug te vinden in Sportlink. Zoek op BZ&PC Bodegraven en klik in de menubalk op toernooien. U ziet nu de 11 categorieën waarvoor wij een toernooi organiseren.
Is er catering aanwezig?
De organisatie heeft overheerlijke cateringstands waar alles voor zeer aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar is. Onze specialiteit: Bodegraafse wafels!
Is er EHBO aanwezig?
BZ&PC draagt zorg voor de aanwezigheid van offciële EHBO’ers te herkennen aan de Rode Kruis kleding.
Kan er gepind worden?
Ja, wij beschikken tijdens de De Knikker KUIL-CUP over een pinapparaat.
Kunnen we net als vorig edities weer kleding kopen?
Dat is helaas niet mogelijk.

Noodnummer
Mocht u uw begeleider in noodgevallen niet kunnen bereiken, dan kunt u contact opnemen met BZ&PC via 06-55878148. Dit nummer mag/kan alleen in noodgevallen worden gebruikt

Spelen wij binnen of buiten?
De organisatie probeert de teams zo veel als mogelijk buiten te laten spelen, echter is het pitoreske binnenbad eveneens een uitstekende omgeving voor plezier en gezelligheid (en waterpolo natuurlijk). Meer informatie hierover ontvangt u in het teamboek of is terug te vinden in de sportlink app.
Tussen welke tijden organiseert men de De Knikker KUIL-CUP?
De start van het toernooi is om 09:30u, het einde is omstreeks 17.30u. Daarbij is jouw team slechts een deel van de dag actief, het staat jullie uiteraard vrij om langer te blijven als voor jullie team het toernooi afgelopen is. Een week voor aanvang van het toernooi ontvangt uw team de officiële tijden (wijzigingen voorbehouden).
Wedstrijden en speeltijden tijdens de De Knikker KUIL-CUP?
De speeltijd (doorlopende tijd) bedraagt 10 minuten (inclusief wisseltijd). Het begin en het einde van de wedstrijden worden aangegeven door de speaker. De organisatie streeft naar ten minste 5 wedstrijden per team.
Zijn er kluisjes aanwezig?
Zwembad de Kuil beschikt over een beperkt aantal kluisjes. Tegen een bedrag van €0,50 kunt u gebruik maken van een kluisje nabij de kleedkamers. Het muntje ontvangt u na afloop terug. Uiteraard is het ook mogelijk de tassen mee te nemen naar de ligweide.
Zijn er naast de waterpolowedstrijden nog andere activiteiten?
BZ&PC beschikt over een prachtige ligweide waarop verschillende activiteiten worden georganiseerd. Iedereen kan/mag hier gebruik van maken zonder reservering. Tevens zal er catering aanwezig zijn. Vergeet als team niet met Zwammie op de foto te gaan!
Waar vind ik het programma, de stand en uitslagen?
Dit jaar werken we met de Sportlink Waterpolo App van de KNZB. Zoek naar de vereniging BZ&PC en klik in het menu op toernooien. Alle 11 toernooicategorieën die we organiseren zijn hierin terug te vinden.

De Knikker KUIL-CUP 2021

Sinds 2021 heeft De Knikker Keukens, Badkamers en Tegels de KUIL-CUP 2021 omarmt, lees hier meer over deze samenwerking.

Benieuwd wat er allemaal op het programma staat van BZ&PC?