Sterrenplan

Sterrenplan

Welkom op pagina van de gezelligste jeugd watersport afdeling van Nederland.

Informatie Sterrenplan

  • Het sterrenplan start weer zaterdag 5 september 2020 in het nieuwe Zwembad.

Het Sterrenplan bestaat sinds 1989 en is een onderdeel van BZ&PC waarbij kinderen van 5-8 jaar op een speelse manier kennismaken met wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo. Het plezier in de zwemsport is ook hier het belangrijkste aspect. Spelenderwijs worden diverse oefeningen en technieken behandeld. Daarom wordt er gedurende de trainingen veel aan spelvormen gedaan. Het Sterrenplan seizoen is verdeeld in 4 blokken van ongeveer 8 trainingen. Elk blok wordt afgesloten met een toets, waarbij de kinderen kunnen laten zien wat er tijdens de trainingen is geleerd. Na afloop van de toets ontvangen de kinderen een sticker voor op de Sterrenplan poster en een certificaat.

Het Sterrenplan seizoen duurt maximaal twee jaar. Je kunt ieder moment met het Sterrenplan beginnen. Neem wel even contact op via sterrenplan@bzpc-bodegraven.nl als je mee wilt doen.

Na ieder blok kan er doorgestroomd worden naar één van de afdelingen. Na 2 seizoenen (max 8 blokken) moet er een keuze gemaakt worden. De kinderen worden in 2 groepen gedeeld groep 1 voor de beginners en groep 2 voor de gevorderden.

 

Iedereen kan aan het Sterrenplan deelnemen als ze aan de volgende eisen voldoen:
Leeftijd: 5-8 jaar
Diploma: A of hoger
Kosten: € 7,15 p/m
Datum: Trainingen lopen van september tot eind juni
Trainingstijd: Zaterdag 11:30 – 12:15

Informatie

Hieronder kunt u alle roosters en schema’s van het sterrenplan vinden. Voor vragen, opmerkingen en informatie kunt u terecht bij:
Karin Heemskerk: sterrenplan@bzpc-bodegraven.nl

 

Lid worden

Wil je lid worden van het Sterrenplan? Dat kan!

Je kunt ieder moment lid worden van Sterrenplan. Ook kun je eerst een paar trainingen meedoen om te kijken of je het echt zo leuk vindt.

Trainingstijden:
Sterrenplan : zaterdag, van 11.30 uur tot 12.15 uur

Wil je lid worden, of wil een training proberen? Neem dan contact op via sterrenplan@bzpc-bodegraven.nl

Doorstromen

Doorstromen Sterrenplan
Na twee jaar Sterrenplan  (in totaal 8 toetsen) stopt het Sterrenplan. Het is niet mogelijk om langer het Sterrenplan te doen. Voor je laatste toets wordt contact met je opgenomen om te kijken of je door wilt naar een afdeling.

Mocht je al eerder door willen stromen, kan dat natuurlijk ook. Na iedere toets kun je doorstromen naar een van de afdelingen.  Neem hiervoor contact op via sterrenplan@bzpc-bodegraven.nl. en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Sterrenplancommisie

De commissie bestaat op het moment alleen uit Karin Heemskerk, zij wordt ondersteund door een enthousiaste trainers groep. Die de diverse taken op zich nemen.

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die willen meedenken over het sterrenplan. Denk je dat jij iets kan betekenen voor het sterrenplan, neem dan contact op met:  sterrenplan@bzpc-bodegraven.nl

MiniPolo

Gedurende het Sterrenplan seizoen wordt er ongeveer elke maand een MiniPolo toernooi georganiseerd. Eén keer per jaar wordt ook in Bodegraven een toernooi gespeeld. Voor de overige toernooien gaan we op bezoek bij andere verenigingen in de buurt. Minipolo is bedoeld voor kinderen die nog geen waterpolo in competitieverband spelen. Zo kan iedereen op een leuke en speelse manier kennismaken met de waterpolosport. Alle kinderen van het sterrenplan ontvangen automatisch een uitnodiging voor deze toernooien.

Spelregels
MiniPolo wordt gespeeld door jongens en meisjes (gemengd). Twee teams van elk 4 spelers (en enkele wisselspelers) proberen door goed samenspel de bal in het doel van de tegenstander te gooien. Met twee handen gooien is toegestaan. Er wordt gespeeld met aangepast materiaal (kleiner speelveld, een speciale waterpolobal en een kleiner doel). Een toernooi wordt bijna altijd op zondagmiddag gehouden en duurt maximaal 2 uur. Tijdens dit toernooitje speel je ongeveer 5 wedstrijden. De speeltijd is ongeveer 5 minuten per wedstrijd. Aan het eind van de middag krijgen alle kinderen een leuk aandenken aan de wedstrijd. Het zijn altijd erg gezellige middagen. Ook bij deze toernooien is plezier het belangrijkste onderdeel!

Jaarplannen

Klik op onderstaande download om het jaarschema te zien.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?
Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab
Benieuwd wat er allemaal op het programma staat?